Μία βασική διαδικασία σε βιομηχανίες παραγωγής χυμών αναψυκτικών ή άλλων «υγρών» τροφίμων είναι η ανάμιξη και προπαρασκευή μιγμάτων με προσμίξεις υλικών σε μορφή σκόνης ή άλλων χύδυν υλικών και συμπυκνωμάτων.
Παραδείγματα όπως:
ζάχαρη (κρυσταλλική)
Ισογλυκόζη (HFCS)
Πηκτίνη
Βιταμίνες, αρώματα
Βάσεις (combounds)
αποτελούν τα βασικά συστατικά διαχείρισης στα παρασκευαστήρια (Syrup rooms) των αντιστοίχων μονάδων.
Τα αυτόνομα συστήματα που κατασκευάζονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε υλικού διαθέτουν εξοπλισμό μέτρησης και αυτοματισμού ικανό να παράξουν υψηλών προδιαγραφών αποτέλεσμα.